Draagmoeders en Wensouders

Als je draagmoeder wilt worden 


of als je een gezin gaat vormen met hulp van een draagmoeder

Maak een afspraak
maak je keuze voor een therapeut

Een bijzondere zwangerschap.


Denken jij en je partner na over een zwangerschap met hulp van een draagmoeder?

Aan zo'n besluit gaat veel vooraf. Jullie hadden het je anders voorgesteld.

Of je nu een draagmoeder hebt gevonden of nog aan het zoeken bent, er komt veel kijken bij zo'n proces. Daarbij zijn minstens drie partijen betrokken: het kind, de geboortemoeder en de opvoedende ouders.


Hoe welkom het kindje ook zal zijn, deze route is niet vanzelfsprekend. Er moet veel overdacht, besproken en uitgezocht worden.
Het is goed om voor de geboorte alvast na te denken over opvoeding, voorlichting en de omgang met familie.


Tara Therapeuten helpen jou het gesprek te voeren, denkt mee over zaken, vraagt door en adviseert waar nodig. 

Op dit moment is een nieuwe wet draagmoederschap in de maak. Daarin is aandacht voor counseling van draagmoeders en wensouders. Deze counseling wordt door Tara al aangeboden en we hebben al veel mensen gesproken in onze praktijk. Als de nieuwe wet in werking treedt zorgen wij, net als altijd, voor een gedegen rapportage.  

Zij gingen je voor

Wat fijn dat we zo snel al terecht konden!

wensvader

Door de begeleiding kwamen de dingen waar we niet aan hadden gedacht ook aan bod.

Draagmoeder

Gedegen advies en ondersteuning. We hebben het rapport toegevoegd aan ons dossier.

wensvader

Onze werkwijze


Draagmoederschap is uniek en bijzonder. Je wilt je daarop goed voorbereiden. Daarom denkt Tara Therapeuten mee met alle vragen die op je af komen. We vragen je aandacht voor dat waar je nog niet aan gedacht had. We hebben een meerzijdig partijdige visie. Dat betekent dat we de belangen en perspectieven van alle betrokken personen in het oog houden. 

Voor draag- en wens ouders bieden wij drie verschillende pakketten.  • #1 Zoeken jullie vooral een laatste check of overal aan gedacht is, alles uitgesproken is? Alle eigen wensen, overwegingen, twijfels en vragen komen aan de orde in een individueel gesprek. Je wilt niet dat de andere partij zich zorgen maakt of deze kwetsen.Tara spreekt zowel de wensouders, als de draagmoeder (of koppel) en neemt ter afsluiting alles gezamenlijk door.
  • #2 Is er meer begeleiding nodig vooraf of tijdens de zwangerschap, dan bieden wij ook begeleiding op maat. Je kiest dan voor het tweede pakket van 5 gesprekken. De begeleiding wordt indien nodig aangevuld met mailcontact.
  • #3  Als het kindje er dan eindelijk is, kan het precies zijn zoals je dacht, maar ook kan je worden overvallen door gevoelens of afwegingen. Graag kijken we met jullie allen terug hoe alles is verlopen en waar wellicht nog moet worden bijgesteld.


In elk pakket is  een verslag voor de advocaat of Raad voor de Kinderbescherming inbegrepen.€ Genoemde tarieven zijn 'vanaf' tarieven, uitgaande van wensouder- en draagouder koppel. Indien er meer  betrokkenen zijn, zijn meer sessies nodig.
 

Onze voorbereidings en begeleidingstrajecten

#1, Aparte gesprekken, gezamelijke afronding

Zorgvuldige afweging

€ 350,-
€ 345,-

Zorgvuldige check

#2 Begeleiding op maat

voor draag- en wensouders, en de toekomst van jullie dochter of zoon

€ 499-
€ 450,-
Zorgvuldigheid en de tijd die nodig is.

#3, Nazorg

Hoe is het voor iedereen, na de geboorte?

€ 250,-
€ 180,-

Evalueren en ondersteuning waar nodig.

Dit wil je niet missen!

Een kind krijgen met drie partijen.
Overwegingen, meningen, en wat kies je uiteindelijk zelf?
In ons Ebook  'Een heel bijzondere logeerpartij' gaan we in op de diverse perspectieven rondom die bijzondere logeerpartij van je baby. Deze bundel is helemaal voor jou! Download hem hier.

50%
Je gegevens zijn bij ons veilig.
Download hier gratis ons e-book
Artiklen over Draagmoederschap en donorconceptie