Tara Therapeuten

Workshops, trainingen en hulpverlening

bij

kinderwens en kinderloosheid

Onze Missie


Wij weten het al jaren: zwangerschap en ouderschap zijn bijzonder en niet vanzelfsprekend.

Onze hulpverlening richt zich op het omgaan met een moeilijk te vervullen kinderwens, of definitief onvervulde kinderwens. 

Een kind krijgen via een donor of een draagmoeder is een specialisme binnen de fertiliteitshulpverlening.

Een zwangerschap via een donor of een draagmoeder is bijzonder, maar vraagt aandacht vanwege de verschillende perspectieven. Voorbij een 'we weten hoe het voelt' zorgen wij voor een deskundig traject. Want hoe gaaf het ook is; emotioneel, sociaal, praktisch en juridisch komt er veel bij kijken.

Tien jaar geleden zijn Tara Therapeuten gaan samenwerken. Na wat wijzigingen in de samenstelling zijn we nog steeds een gouden team, altijd  de ontwikkelingen volgend.
We vonden het tijd voor nieuw aanbod en een nieuwe website!

Dit zijn wij

Wilma Potze

Therapeut - Trainer

Alleenstaanden, koppels van hetzelfde geslacht, draagmoeders en wensouders, mensen die eicel- of zaadceldonatie overwegen, ze vinden de weg naar mijn praktijk. Omdat gespecialiseerde kennis onontbeerlijk is, en die kennis bij anderen vaak ontbreekt.
Therapeut - Trainer

Simone Hoogeveen

Therapeut - Trainer

Gespecialiseerde hulp bij alles wat niet vanzelfsprekend is bij zwangerschap en conceptie, van de voorgaande generatie tot de toekomende generatie. Ik help bij een zorgvuldige afweging van belangen voor alle betrokken. De vinger op de zere plek als het nodig is, en humor als het past.

Onze diensten

Kennisbank

Al onze kennis delen we in de artikelen hier!

Kinderwenstrainingen

Modules om beter om te gaan met gevolgen van fertiliteitstrajecten.

kinderwens

Trainingen voor professionals

voor kraamverzorgenden, POH GGZ, verloskundigen

Wij werken ‘Systeemgericht’

Onze werkwijze is ‘systeemgericht’. Jij maakt onderdeel uit van een groter geheel. Je gezin, je omgeving, je relaties met anderen. Dit wordt ook wel je ‘systeem’ genoemd. Jouw systeem heeft zijn eigen specifieke geschiedenis. Met ervaringen en gebeurtenissen waar jij betekenis aan geeft. Wat je nu overkomt, raakt snaren uit jouw verleden. Het verleden bepaalt hoe je nu denkt over de dingen die je tegenkomt en wat je erbij voelt. Bij Systeemgericht werken hebben we daar aandacht voor.
Tara kijkt met jou naar verbroken verbindingen en zoekt samen met jou naar mogelijk herstel.
Tara helpt je het vertrouwen dat soms geschaad is weer op te bouwen.

Werken met EMDR 

EMDR is een therapievorm waarbij je hersenen gestimuleerd worden door geluiden en oogbewegingen om zo nare ervaringen te verwerken. Een miskraam, abortus of verlies van een zwangerschap is een nare ervaring waar je klachten aan kunt overhouden. EMDR helpt je snel van deze klachten af. De negatieve lading vermindert snel, zodat het effect van de ervaringen vermindert of zelfs volledig verdwijnt. Tara Therapeuten integreren EMDR in ons gespecialiseerd aanbod.
Meer weten over EMDR? Lees dan de blog van Tara-therapeute Wilma Potze .


De naam 'Tara'

We hebben de naam Tara niet zomaar gekozen. In het boeddhisme is Tara een vrouwelijke vredesmanifestatie van verlichtende wijsheid.
Wij herkennen ons in waar deze Tara voor staat: nl. het moederschap én het handelen. Tara betekent letterlijk redster.
Tara staat voor compassie en medeleven met alle wezens.
Enerzijds geduldig, kalmte en rust brengend, bevrijdend van zorgen en gepieker.
Anderzijds liefdevol strijdvaardig.
Om met jou mee te reizen onderweg naar nieuwe doelen.
Soms met wijsheid, soms met raad en daad, maar altijd met compassie.