Valt er wat te kiezen als je kinderloos bent in deze tijd van Corona?

null

Kinderloos in Corona tijd

Door corona kunnen Wilma en Eric niet verder met hun vruchtbaarheidsbehandelingen. Ze hebben hierin geen keuze. Wilma en Eric zoeken contact want het gaat niet goed. Ze begrijpen de maatregelen dat ze na drie ICSI-behandelingen niet verder kunnen gaan met een volgende behandeling, maar wanneer het nog langer gaat duren, maken zich zorgen over de kans om zwanger te raken. 

Keuzes door Corona.

Meer dan ooit gaat het in deze tijd van de Corona crisis over het maken van keuzes en iedereen heeft daar mee te maken. Bewust een keuze maken om vaak de handen te wassen en anderhalve meter afstand van elkaar te houden. Zo langzamerhand raken we allemaal aan deze maatregelen gewend en geeft het ons grip en controle om gezond te blijven.

Straks is het te laat.

Je kent vast iemand die op een of andere manier ontzettend ‘geraakt’ is in deze onzekere tijd. Niets is meer vanzelfsprekend.
De keuze is voor jou gemaakt dat de volgende vruchtbaarheidsbehandeling is uitgesteld.
Jullie hadden net de keuze gemaakt en je aangemeld om met behulp van een donor zwanger te willen raken en je maakt je zorgen dat het gezien je leeftijd straks te laat is en je geen keuze meer hebt.

Hoe dan ook, deze onzekere periode maakt je onzeker. Sowieso had je het gevoel dat je geen grip en controle had in het proces van verlangen naar een kind, maar nu ben je dat helemaal kwijtgeraakt.

Sowieso had je het gevoel dat je geen grip en controle had in het proces van verlangen naar een kind, maar nu ben je dat helemaal kwijtgeraakt. n.

Klagende ouders.

Het maakt je verdrietig, meer dan ooit vallen zwangere vrouwen je op in de supermarkt.
En dan maar zwijgen hoe het je raakt dat het zo vaak over ouders gaat die hun kinderen thuis moeten begeleiden bij het maken van het huiswerk. Het ‘klagen’ van deze ouders raakt je diep, wat had jij graag in hun schoenen gestaan. Meer dan ooit valt het verschil in beleving van jou en je partner je zwaar wat je kinderwens betreft. Meer dan ooit heb je nu een knuffel, een arm op je schouder nodig van een ouder en je vriendin, maar de anderhalve meter is bepalend en opnieuw heb je geen keuze en moet je fysieke nabijheid ontberen.
Voor je gevoel raak je jezelf en elkaar een beetje kwijt en dat het je allemaal ‘overkomt’.

In verbinding

Je kan inderdaad niet kiezen wanneer je weer met een volgende behandeling kan starten en je kan niet voorkomen dat je een zwangere tegenkomt en dat er aandacht naar ouders en kinderen is in deze crisis. Toch is er een mogelijkheid in deze nare periode om vanuit verbinding met jezelf en je partner een positieve beweging te maken. Wanneer je je bewust wordt dat je een keuze hebt om heen en weer te bewegen, gericht op je kinderwens en gericht op het leven, jou en jullie leven. Dat je opnieuw op zoek gaat wat je ankers zijn, waar je kracht aan kan ontlenen en er een balans ontstaat in het wachten op een volgende behandeling.

Mocht je in deze zoektocht er met een deskundige over willen praten; Tara Therapeuten staan voor je klaar.

Gryt Hellferich